Kinderboeken

14. Vogelvlucht

MijnBestseller * €12,95

Ara Jopie wil graag weten waar hij vandaan komt. Op een mooie dag weet hij bij toeval te ontsnappen.
Hij gaat op reis maar niemand weet waar zijn familie woont. Onderweg maakt hij kennis met allerlei dieren.
Iedereen kan wel iets speciaals. Maar niemand wil met Jopie mee op zijn reis om de wereld.
Niemand kan thuis gemist worden.
Jopie vraagt zich af of iemand hem mist. Is het wel zo’n goed idee om zo ver van huis te gaan?
Zal hij ooit ontdekken waar hij vandaan komt? Lukt het Jopie om zijn familie te vinden?

Vogelvlucht neemt je spelenderwijs mee op een reis over de hele wereld.
Leef mee met Jopies avonturen en zoek met hem mee naar de plaats waar Ara’s vandaan komen.
Een prachtig prentenboek voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.
Om zelf te lezen voor de iets meer ervaren lezertjes of om heerlijk voor te lezen.

13. Houd de dief!

Houd de dief!
BoekScout * €15,45

Hugo gaat samen met zijn pap en mam en hun hond naar de dierentuin. Het is een warme dag en al snel krijgen ze dorst. Wanneer mam haar tas leegschudt op een tafeltje om de fles met frisdrank en de bekers te pakken, vallen ook haar sleutels op de tafel. Ineens vliegt Eddie de ekster over de tafel en hij steelt zomaar de sleutels. O jee! Hoe krijgen ze de sleutels weer terug? Vlindertje Pip helpt Hugo en zíjn ouders door achter Eddie aan te vliegen. Krijgen ze de sleutels nog terug of is Eddie toch te slim?

12. Cesar superoor

Cesar superoor
Bol.com * €14,95

Het zal je gebeuren, geboren worden met enorm lange konijnenoren. Ook al ben je dan een konijn, het blijft verbazingwekkend. Dat denkt Cesar ook als hij zijn oren vergelijkt met die van zijn zes zussen. Lange oren, wat moet je ermee? Hij ontdekt dat het handig is als schuilplaats voor zijn zussen als het regent. Maar verder vindt Cesar die oren maar niets. Veel te onhandig. Je struikelt erover en ze worden steeds vies. Hij wil andere oren!

Met z’n allen gaan ze naar de winkel van Meneer Haas om andere oren uit te zoeken.
Zal Cesar de perfecte oren vinden?
Een vrolijk prentenboek geschreven door Kirstin Rozema met illustraties van Yanice Dogger.

11. Zeg dat dan!

Zeg dat dan
Bol.com * €12,95

Lot (ik-figuur) heeft autisme. Zolang alles op de dezelfde manier gaat en Lot weet wat er gaat gebeuren, gaat het goed. Maar als dat niet zo is, raakt ze in de war. Dit is zo’n dag. Mama heeft zich verslapen, ze moeten haasten en op school is er een invaljuf. En wat zeggen ze nou toch allemaal? Lot neemt alles letterlijk, waardoor er vreemde dingen in haar hoofd gebeuren. Als haar dan uitgelegd wordt dat sleutels niet echt pootjes hebben of dat juf niet echt een punthoofd krijgt, zegt ze: ‘zeg dat dan!’. Een helder verhaal in grote duidelijke letters met veel wit tussen de woorden en regels en in veelal korte zinnen. De illustraties, de meeste in zwart-wit en een enkele ingekleurd, vrolijken de tekst op en ondersteunen het verhaal doordat ze veelal laten zien wat er in Lots hoofd gebeurt. De inhoud is bijzonder: een verhaal verteld vanuit de autistische Lot

10. Tandarts Piet

Tandarts Piet
Bol.com * €12,95

Lies is net verhuisd en zij moet naar een nieuwe tandarts. Daar heeft ze niet zo’n zin in. Want ze kent deze tandarts helemaal niet. Maar deze tandarts is niet zomaar een tandarts. Samen met haar moeder gaat ze naar tandarts Piet. Wat gaan ze daar ontdekken? Eén ding is zeker… Tandarts Piet is echt de leukste tandarts van de hele wereld!

09. Stip bij de dierenarts

Stip bij de dierenarts
Bol.com * €12,95

Stip bij de dierenarts. Voor kinderen uit groep 3 en 4.
Bart speelt graag met zijn hond Stip. Bart is ook een sloddervos. Op een dag is Bart zijn mooiste auto kwijt.
Hij heeft echt overal gezocht.  Dan wordt zijn hond Stip erg ziek.  Bart mag ook mee en maakt zich zorgen.
Wat gaan ze daar ontdekken?

Om zelf te lezen en om voor te lezen. Herkenbare onderwerpen en toch verrassend!
Vanaf 6 jaar.

08. Tess en het geheim van het oude boek

Tess en het geheim van het oude boek
Bol.com * €13,95

Tess is een vrolijke meid van twaalf jaar. Ze schrijft dagelijks haar belevenissen op in haar dagboek. Als ze op een dag hoort dat haar ouders een erfenis krijgen, is ze helemaal in de wolken. Ze gaan verhuizen naar een groot, oud huis dat van haar oom en haar oma is geweest. Dan vindt ze bij toeval een geheimzinnig boek op zolder. Er staan onbegrijpelijke dingen in. Tess besluit op onderzoek te gaan… Zal ze achter het geheim komen van het oude boek?

07. Super Mick

Bol.com * €12,95

Aan de Beukennotenweg staan heel veel huizen. In één van die huizen woont Mick. Mick woont op nummer 25 met zijn mama, zijn papa, hun hond Sjors en goudvis Harrie. Mick is acht jaar oud en hij zit in groep vijf.
Mick is acht jaar. Hij woont aan de Beukennotenweg. Hij woont in een heel gewoon huis, waar je niets bijzonders aan ziet. Maar binnen is het heel anders. Mick is een superheld! Net als zijn papa en mama en hun hond Sjors!
Als midden in de nacht de winkel van tante An wordt beroofd door een dief, is Mick heel verdrietig. Hij keert zijn spaarpot om en wil tante An alles geven om de winkelruit weer te laten maken.
Maar als hij en Sjors in de speeltuin aan het spelen zijn, doen ze een geweldige ontdekking. Wat ligt daar onder de bosjes? En wat is dat voor een vreemd geluid bij de glijbaan? Mick en Sjors veranderen zomaar ineens in Super Mick en Super Sjors en lossen samen met mama, die eigenlijk Geheim Agent Mama is, het raadsel van de dief op.
Een spannend verhaal geschikt is voor kinderen van 7 tot 10 om zelfstandig te lezen, maar ook zeer geschikt om voor te lezen aan jongere kinderen.

Super Mick is het bijzondere vervolg op het boek Agent 0-0-Papa.

06. Agent 0-0-Papa

Boekenbent * €6,-

Aan de Beukennotenweg staan heel veel huizen. In één van die huizen woont Mick. Mick woont op nummer 25 met zijn mama, zijn papa, hun hond Sjors en goudvis Harrie. Mick is acht jaar oud en hij zit in groep vijf.
Het gaat best wel goed op school. Niet altijd, want Mick is niet zo heel goed in opletten. Tenminste: niet op school. Thuis kan hij dat des te beter. Want thuis gebeuren er dingen waar andere mensen niets van weten. Dingen die hij eigenlijk ook niet mag weten, maar waar hij stiekem is achtergekomen. Papa en mama lijken heel gewoon. Net als iedere andere pap en mam. Niets bijzonders. Maar ondertussen weet Mick heel goed dat ze maar net doen alsof. Micks papa en mama zijn geheim agenten. Dat is een groot geheim, maar er is meer. Mick wordt zomaar ineens Super-Mick. En wat dat allemaal voor gevolgen heeft…
Agent 0-0-Papa is een bijzonder boek met een verhaal. Schrijfster Kirstin Rozema (1967) kwam erachter dat in de klas van haar dochter een jongen zit met een bijzonder talent. In Ulas Kaya (2000) blijkt een geboren illustrator te huizen en Kirstin kwam op het idee om rond zijn tekeningen een spannend jeugdboek te schrijven. Samen met Sandy Wijsbeek (1972), die de tekeningen verder bewerkte en er enkele bijmaakte, kwam het tot het resultaat dat nu voor u ligt. Het is een boek geworden dat een spannend verhaal vertelt en geschikt is voor kinderen van 7 tot 10 om zelfstandig te lezen, maar ook zeer geschikt om voor te lezen aan jongere kinderen.

05. Heldenbende

Bol.com * €13,50

In het dorpje Amerleef is nooit iets te doen. Totdat er op een dag een zwartgeverfde Audi Q7 door het dorp raast. Ja, inderdaad: zwartgeverfd. Dat is heel vreemd. Als dan Aster Reinders uit groep 8 van de Julianaschool zomaar spoorloos verdwijnt, is het raadsel compleet. Hebben die auto en de verdwijning met elkaar te maken? En waarom doen de ouders van Aster ineens zo raar?De klasgenoten van Aster besluiten niet te wachten tot de volwassenen het oplossen, maar beginnen zelf een zoektocht. Waar is Aster? Waarom wordt het huis van Asters ouders midden in de nacht schoongemaakt? En van wie is die geverfde auto?Heldenbende sleept je in volle vaart met Alice en haar vrienden mee in de zoektocht. Gaan ze Aster vinden? Komen ze achter het raadsel van de geverfde auto en het grote geheim op het erf van Asters opa? En ben je echt een held wanneer je iemand helpt diein de problemen zit? Alice en haar vrienden vinden van niet. Dat is toch vanzelfsprekend?!
Heldenbende is een spannend jeugdboek dat geschikt is voor kinderen vanaf 9 jaar.

04. Alle monsters verzamelen

Bol.com * €13,50

Pesten? Hou nu toch gauw op, joh! Pesten doe je toch niet? Als je een beetje verstand hebt, weet je hoe verschrikkelijk stom dat is. Pesten is niet meer van deze tijd, maar helaas gebeurt het nog keer op keer.
De schrijvers van de brieven, verhalen en gedichten willen op deze manier laten weten hoe pesten hun leven beinvloed heeft.
De bedoeling van dit boekje is dat hierdoor ogen geopend worden en dat mensen begrijpen wat voor impact pesten heeft op iemands leven.
Alle monsters verzamelen is een samengestelde bundel, bedoeld voor mensen, jong en oud, die gepest worden of werden.

03. Een monster om mij heen

Bol.com* €15,95

Pesten, dat kun je toch niet maken!” Wat ik je nog wilde vertellen…. Heb jij enig idee hoe ik het vond?Al die nare dingen die je over me zei? Waar jij zo om moest lachen?Hoe denk je dat ik het vond dat je de anderen ook aanspoorde om mee te doen? Ze mochten niet meer met me spelen. En als ik er iets van zei tegen juf, dan kreeg ik nog veel meer moeilijkheden, dreigde je altijd….”Zo begint één van de brieven uit dit boek.Pesten duurt soms maar even, maar verminkt levenslang. “Een monster om mij heen” is bedoeld voor mensen, jong en oud, die gepest worden of werden. De bedoeling van dit boekje is voor eens en altijd duidelijk te maken dat pesten absoluut niet kan. Het maakt veel meer kapot dan je denkt. De schrijvers van deze brieven en gedichten hebben geprobeerd dat op papier te zetten, wat ze soms al heel lang bezighoudt. De bedoeling is dat hierdoor ogen geopend worden en dat mensen begrijpen wat voor impact pesten heeft op iemands leven.

Een monster om mij heen is een juweeltje van een boek, met vlijmscherpe randjes.

02. Floorpower!

Bol.com* €15,95

Floorpower! Dat is een woord dat Floor en haar vriendin Anniek bedacht hebben. Het helpt om op te komen voor jezelf, dat heeft Floor het afgelopen jaar geleerd. Ze laat zich niet meer op haar kop zitten.  Floorpower forever!  Maar in de zomer na het afscheid van groep 8, gebeurt er weer van alles. Anniek gaat naar Frankrijk en Floor blijft achter op camping ‘Dennenrank’.
Floor zit nog wel eens met zichzelf in de knoop en kan zich zorgen maken. Bijvoorbeeld om haar ouders. Gaan zij scheiden? En hoe komt haar broertje Chiel eigenlijk aan zijn bruine ogen?
Dan komt er een jongen kamperen op de camping. Floor krijgt een rood hoofd. Zijn het vlinders in haar buik? Maurice noemt haar ‘chicky’ en ‘baby’, maar of ze daar nou blij mee is?
De volwassenen om haar heen zeggen dat hij een zogenaamde player is, of misschien zelfs wel een loverboy! Floor kan en wil dat niet geloven. Maar dan gaat ze toch twijfelen. Zou het dan echt zo zijn?
Iedereen bemoeit zich ermee, behalve haar vader. Die is druk. En haar moeder is er niet. Die woont niet meer bij hen. Wie luistert er nu nog naar haar? Of zal ze daarvoor naar Frankrijk moeten, naar haar vriendin Anniek?! Floorpower is het vervolg op ‘Knopen in je touw’, maar kan ook los gelezen worden.
Vanaf 11 jaar.

01. Knopen in je touw

Bol.com * €15,95

Pesten is stom! Dat is iets wat Floor Finstra (bijna 11) heel zeker weet. En zij kan het weten, want ze maakt het bijna dagelijks mee. Thuis hoeft ze niet te rekenen op veel steun, want papa en mama zijn vaak ruzie aan het maken. Vooral over het feit dat papa, die schrijver is, het te druk vindt thuis. Te rumoerig, te weinig ruimte en dan is er ook nog Floor, die altijd thuis speelt, en dan volgens hem veel te veel lawaai maakt.
Dan koopt papa een chalet op een camping in Haaksbergen. Floor vindt het er heerlijk en voor het eerst in haar leven krijgt ze vrienden. Alles lijkt perfect, maar waarom doet mama zo moeilijk? Waarom wil ze nooit mee naar de camping?
Vlak voor de grote vakantie begint, ontdekt Floor wat mama’s geheim is en haar wereld stort in. Gelukkig zijn oom Henk en tante Marie er, de beheerders van de camping. Zij zijn als een echte opa en oma voor Floor.
Floor krijgt toch nog een heel fijne vakantie, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.
Is papa na de superspannende spooktocht over de camping echt vervloekt of is hij gewoon hartstikke ziek?
Waarom wil mama eerst niet komen, maar staat ze dan toch ineens op de camping? En komt het nog goed tussen papa en mama?
Knopen in je touw is een jeugdboek dat soms heel spannend en verdrietig is, maar ook grappig en vooral herkenbaar.
Geschikt voor kinderen van ca. 10 – 12 jaar.